EL PROJECTE

 

 SardaTIC és un projecte telemàtic que té com a objectiu principal fer arribar de manera moderna i lúdica la Sardana                  i la Cobla al màxim de nens i nenes en edat escolar de tot el territori de parla catalana,
tot afavorint el treball col·laboratiu i en xarxa entre grups d'escoles
mitjantçant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).El Projecte SardaTIC ofereix la possibilitat que vàries escoles treballin conjuntament, durant dos trimestres i de forma telemàtica a través d'un blog, preparant els seus alumnes de 3r, 4t, 5è i/o 6è per una ballada que es realitza al final del projecte en un Aplec o ballada sardanista, alhora que aprenen moltes coses sobre la sardana i la cobla.

El projecte no només contempla la part relativa a la dansa, sinó que té en compte també la vessant musical, històrica i cultural. Per això hi ha una sèrie d'activitats dissenyades que les escoles participants aniran realitzant i penjant al blog, compartint-les així amb les altres escoles del seu grup.


El projecte es du a terme per diferents grups d'escoles (grups SardaTIC) de manera simultània:Com s'organitza el projecte?

El projecte es du a terme durant el segon i tercer trimestre del curs escolar i es pot realitzar en els nivells de 3r, 4t, 5è i/o 6è de Primària.
El projecte SardaTIC es du a terme principalment a l'hora de música, i està coordinat des de cada escola per un mestre (a ser possible el mestre especialista de música) que és l'encarregat de vetllar pel seguiment de les activitats i el compliment del calendari en la seva escola. Algunes activitats es poden dur a terme en altres matèries així que cada escola escollirà la manera de treballar que li vagi millor per a cada activitat.

No cal dur a terme totes les activitats davant de l'ordinador. Hi ha activitats que es poden realitzar a l'aula d'informàtica, però no cal. Amb una pissarra digital o un simple projector ja es poden realitzar les activitats. Cada escola decideix la metodologia que es vol emprear per a realitzar el que es demana de penjar al blog en cada una de les activitats.

Els mestres de les escoles participants disposen d'una formació inicial (a mitjans de gener), d'un espai moodle accessible amb contrasenya que conté la guia didàctica, el calendari de treball, recursos varis, tutorials d'eines informàtiques, fòrums, el vídeo de com es balla la sardana, etc. i d'un acompanyament per un tutor de grup que els ajudarà en tot el que necessitin durant la participació.


RECONEIXEMENT PER PART DEL DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT:
Actualment estem tramitant el reconeixement de la participació al Projecte SardaTIC 2015-2016 com a una activitat de formació de 30 hores per part del Departament d'Ensenyament (tal i com ja es va fer el curs passat).


Les activitats del projecte SardaTIC:
Les activitats poden variar lleugerament d'un curs a un altre. Un cop inscrits tindreu una guia didàctica amb el detall i concreció de les activitats.

Activitat telemàtica 1
ENS PRESENTEM!
Presentació dels grups participants al blog mitjançant una fotografia del grup i un petit text. També reflexionen sobre el que saben i el que            voldrien saber sobre la Sardana i ho comparteixen amb les altres escoles.
Activitat telemàtica 2
APRENEM A BALLAR!
Comença l’aprenentatge de la dansa: el galop i la sardana i compartirem el procés amb els altres grups, penjant vídeos o fotos.
ACTIVITAT PRESENCIALSardaTIC, EL CONCERT!Durant la 2a quinzena de febrer i la 1a quinzena de marçEn horari lectiu
Activitat telemàtica 3
ANEM DE CONCERT!
Realització d'una presentació de diapositives de forma col·laborativa entre totes les escoles del grup de treball.
Activitat telemàtica 4
CREEM I RESOLEM ENIGMES!
Creació d'un enigma de temàtica sardanista a partir de l'estudi de la dansa, els instruments de la cobla, la història de la sardana, etc.
Activitat telemàtica 5
FEM EL BANDERÍ DE LA NOSTRA COLLA!
Realització del banderí de cada grup-classe/colla participant i mostrar-lo a les altres escoles.
ACTIVITAT PRESENCIALBALLADA FINAL del grup de treballDurant els mesos d'abril i maig:
En horari no lectiu
Activitat telemàtica 6
ANEM A BALLAR!
Compartir amb les altres escoles l'experiència de participar al projecte.
Activitats optatives
MIREU QUÈ HEM APRÈS!
Mostra, al pati de l’escola, l’aprenentatge adquirit al llarg del projecte als altres  cursosDesprés es poden penjar al blog les fotos/vídeos de l’acte.

ELS PARES TAMBÉ BALLEN!
Curset de sardanes per als pares i mares dels nens i nenes participants.Quant costa participar al Projecte SardaTIC?
  • PREU DE PARTICIPACIÓ: El preu per participar al Projecte SardaTIC és de 30 euros per grup-classe + l'entrada al concert.
  • PREU D'ASSISTÈNCIA AL CONCERT: El preu per nen d'assistència al concert és de 5 euros (tant si forma part d'un grup-classe participant al projecte com si no).
    • Una escola participant al SardaTIC pot demanar entrades per grups-classe no participants al Projecte.
    • No s'ofereix la possibilitat d'assistir al "SardaTIC, el concert!" separadament de la participació telemàtica per part de l'escola.

Més informació:

Si vols la informàció bàsica del Projecte en un dossier PDF, envia'ns una petició!